Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintern lurpassar

Vintern vill inte släppa sitt grepp
står och lurpassar bak närmsta hörn
Tyckte att våren har för brått
med sina nyfödda vattenpölar
Aprilväder sista dagarna i mars
snabba kast mellan takdropp och snö
För idag faller ett stilla snöfall
som målat morgonen i vintervitt
Snön har haft mycket att göra
jobbat hela natten utan en blund
Klätt träden i spets
och räcker långnäsa åt vårlängtan
Men bara solen får en chans bakom det gråa
blir dagen gnistrande vacker





Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-03-24 06:27



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint mälar du dina ord
2012-03-25

    ej medlem längre
Du ÄR en tvättäkta naturpoet. Tack för din poesi som jag njuter av!!
2012-03-24

  Ninananonia VIP
:) hoppas den får det....
2012-03-24

  Linda CH VIP
Fin vårpoesi!
2012-03-24

  Anya VIP
Nyfödda vattenpölar, vilket bra uttryck. Fin poetisk väderleksrapport bjuder du på.
2012-03-24

  Änglaögon
Jättefin text. Vintern vill nog inte riktigt släppa taget.
Det har snöat här i Finland också inatt...
2012-03-24

    ej medlem längre
Underbar beskrivning av den luriga sega vinterns krampaktiga försök till att hålla sig kvar.

Grattis till utvald text.

Trevlig helg!
2012-03-24

  Rise Little One
hmm, lurig vinter ;)
2012-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP