Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den som har låtit bli att dölja sina sprickor kan råka riktigt illa ut


Inom eller utom


Så kommer de som inkvisitorer och ställer sina offer nakna
som vägglöss
med färdiga bilder och färdiga svar
ändå frågande som för att slita kropp från kropp

Sedan reser de sig som gudar mot himlen och visar sina leende munnar
som vore världen deras
under fötter av trampande galenskap
åberopande sådant som ingen människa kan svara eller veta

Domen kommer från himlarnas herre. Eller kanske är det en dam
uttalad utan mening men fylld av förutseende förakt

Nej inte talar jag om romarna eller ens om de bödlar man hjärntvättat för att gasa magrade fångar.
Jag talar om välnärda samtida
nutida småfeta
mäktiga män och kvinnor med myndiga blickar och hungriga pennor

Sådana som borras in
där någon liten hjälplös spricka kan uppdagas

Det är därför vi måste spackla, slipa, armera, mura, rappa och måla över
så att inget blir synligt av
det sköraste

som är det mänskliga
kärleken
och livet




Fri vers (Prosapoesi) av korpfjäder
Läst 536 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-25 20:56



Bookmark and Share


    glasa VIP
makalös
oerhörd
vilken skärpa
vilken kraft

eller är det endast du
som kan säga

exakt
2012-03-26
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder