Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Norrsken

Norrskenet springer över natthimlen
i svävande gröna lysande skuggor
Leker kurragömma och tittar fram igen
dansar runt månskäran och gömmer den helt
Vinden klagar i trädtoppar
fruset isigt ögonblick
Tittar upp på skådespelet
som kör nattföreställningen just nu
Trolsk är natten som blir till magi




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-03-27 23:35



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Magiskt vackert poetat. =)
2012-03-29

    lory
magi..önskar jag upplevde detta...en dag......
2012-03-29

  anits VIP
vackert skrivet om detta
naturfenomen
2012-03-28

  kerstin skriver VIP
ja, de nattföreställningar är av en särskild sort.
fint beskrivet!
2012-03-28

  Linda CH VIP
Har aldrig sett fenomenet men som du beskriver det låter det väldigt vackert!
2012-03-28

  Roger L Svensson
Ett fascinerande naturfenomen väl värt en dikt.
2012-03-28

  Birgitta Jacobsson
En gång har jag upplevt norrsken. Så som du skriver, så var det!
Tack för upplevelsen en gång till!
2012-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP