Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårvind...


en smekande vind

en smekande lekande vind

men ack så blind

och så fylld utav glödande trånad



den söker din kind

den glömmer all tid och rum

den söker så tätt

den söker så stilla och stum

den glömmer så lätt

att tiden den är ju blott lånad

den mister allt vett

i glittrande vårsolens månad



den söker så milt

den söker så vilande ömt

den söker så vilt

efter något den saknat och drömt



den når din mund

och läpparnas fuktiga glans

där den vilar en stund

i en smeksam smäktande dans

den kysser ditt bröst

så det styvnar lätt utav rodnad

denna glittrande dag

i vårsolens månad



den bränner din hud

så den flammar som brinnande sår

den famnar din hals

och dina heta skälvande lår

vad bryr sig väl en vind

om den vill om den kan om den får...?

när den letar sig fram

mellan fuktiga doftande snår



den vilar så tryggt i skötets

lugna oas

den växer sig hård

när den banar väg mot extas



till slut den mojnar så still

i skymmningens djupa blånad

en natt i förtrollningens tid

i vårdofters månad...





Fri vers av Bo Himmelsbåge
Läst 226 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-03-31 21:35



Bookmark and Share


    lory
fantastisk vackert
2012-04-10

    ej medlem längre
Den vinden smeker ögat när man läser dina fina ord...
2012-04-06

  M M Mannheim VIP
En smekande vacker dikt!
2012-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge