w" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 

                         texten hämtad fr. min blogg   w


ÖNSKAR HELA LIVET.

 

I dag kommer det att handla om önskningar. Alla möjliga. Stora och små.

Har Ni tänkt på att förväntningarna skiftar med åldern. Små små gossar jollrar så sött åt den lilla skallran.
Så växer det här lilla rosenknippet till sig och vill ha  pangpang-grejor och ännu lite äldre vill ha moped och häftiga prylar, för att  imponera på andra könet.
I tjugoårsåldern kan varken föräldrar eller old-föräldrar välja rätt presenter.
Nej, det blir det där vita kuvertet, som kan tyckas tråkigt men är nog så praktiskt.
Den här lille gosingen blir ännu några år och ska flytta hemifrån och börjar önska sig kaffekokare och gardiner till lyan och milda makter, säger De gamla." Är han redan STOR"?

Så springer livet på och snart sitter han där med tre ungar och önskar sig barnvakt och brevlåda till det nya huset och kanske hjälp med gräsklippningen.

Och presenterna ändrar karaktär hela tiden. Nu är det han själv, som köar dan innan julafton och krafsar ihop ritblock och trehjuling och iPad, för det ska ju barn redan i ETT-årsåldern ha nu och De Gamla, skakar på de grå lockarna och MINNS.
Och jollret har försvunnit för hundra år sen och nu önskar han sig bara en stunds tystnad i huset för stereo och TV och alla tekniska finesser ljuder högt och hörbart från tonårsrummen.

Men helt plötsligt är det tyst i huset och så sitter han där och önskar att livet inte skulle försvinna som snälltåget runt hörnet. Sen önskar han att gumman inte snarkade så rysligt och att grannens hund inte skällde så erbarmligt och att knäet inte gick ur led. Hela tiden bara önskar han och "varför blev det inte den där Porchen och den där lyxyakten"? som hägrade då, när han var 21.


Så önskar han sig att han ska hålla sig frisk och i  riktigt mörka stunder, när han pratar döden med en kompis så önskar han "Måtte det gå fort.

"  Men i sina drömmar lever han kanske det liv som livet inte riktigt ville ställa upp på och alla hans önskningar blir ju därmed uppfyllda.

Låt oss njuta
livet och drömmarna i en härlig kombination!!!! 

 




Prosa av Alva Johnsson VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-04-02 11:34



Bookmark and Share

  Bibbi VIP
Allt känns igen som Du så väl beskriver.
2012-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP