Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Energitjuven

Energitjuven såg dagens ljus

I ett av stadens höga hus.

 

Med mejsel och tråd

Fann han på råd

 

Där strömmen passera' en mätare

Gjorde han elektronbanan rätare

 

Men nu har han hittat ett annat sätt

Att uppnå det, som för honom känns rätt.

 

Endast tvenne tonlägen har han:

Antingen ryta så högt han kan

 

skälla, skrika och domdera

och insinuant raljera

 

Eller tala tystare än musen

det gör faktiskt också susen.

 

På grannbarnen kastar han sten

på deras armar, kropp och ben.

 

För när hän någon annan späker

känner han sig mera säker.

 

 

Men visst är något i grunden fel

I detta vidriga nollsummespel.

 

Ty kärlek och energi

I överflöd har vi.

 

Bara vi vågar försöka

Kan vi glädjen i livet föröka.

 

Energitjuven hastigt och lustigt dog

När man till svar, bara tacka' och log.

 

 

----------------------------------------
Pst! Du har väl inte missat mina korta lektioner i HTML för poeter?
HTML för poeter. Del 1 - Grunderna
HTML för poeter. Del 2 - Video
HTML för poeter. Del 3 - Länkar
HTML för poeter. Del 4 - RSS




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 416 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-04-02 13:19



Bookmark and Share


    bittemi VIP
Tack för en klok och härlig text som gjorde mej glad!
2012-04-09

  anits VIP
Så härligt och positivt skrivet
2012-04-03

  Bibbi VIP
Hög visdom.
2012-04-02

  Minkki VIP
Vilken skön sedelärande historia! Inspirerad av Earth Hour? Tack, du gav åtminstone en mink gratisenergi med din positiva text!
2012-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)