Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten dikt som snart kommer att filmas.


DÖD

DÖD
När mörkret faller och allt är stilla
Du ligger i din trygga bädd
Dina tankar går till dagens timma
Du känner dig lugn och inte rädd

Ej vetandes om vad som utanför sker
Liemannen stryker runt din knut
Den svarta skepnad som alltid vill ha mer
Han letar och tar dig till slut

Du tror att du i sängen säker är
Där du ligger och inväntar din dvala
Liemannen har kommit och nu är han här
Han din själ vill mala

Du har en känsla av att nu är det slut
Liemannen står nu över dig
Du vill skrika – men inte ett ord kommer ut
”-kan ingen komma och hjälpa mig?”

Nej, nu närmar sig din sista stund
Den svarta omfamnar dig kallt
Du har mindre kvar, knappt en sekund
Du lämnar din puls - ditt allt

Nu ditt sista andetag är gjort
Liemannen har snart tagit din glöd
Du känner att du i mörkret svävar bort
En sista tanke – jag är DÖD
// P. Stridsson




Fri vers av Patrik Stridsson
Läst 249 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-04 13:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Orden fängslar.
2012-04-04

    ej medlem längre
Vilken styrka det finns i orden. Gillas!
2012-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Stridsson