Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MÖRDARE

MÖRDARE

Jag går ibland er som en vanlig man
Jag jobbar och sliter som de flesta
Jag klär mig så vanligt som jag kan
Jag är som folk är för det mesta

Mitt spel går ut på att vara grå
Ingen kan lista ut vem jag är
De som jag kommer nära är få
Jag är en egenartad visionär

När kvällen kommer det är dags
Att gå ut på krogen och leta föda
Jag börjar mitt jobb mot klimax
Snart är det jag som skall döda

Jag är en mördare av högsta klass
Jag lever mitt liv för att dräpa
Jag smyger runt på försiktig tass
Jag har ett tungt ok att släpa

Jag är smartare än de flesta
Jag kommer aldrig att åka fast
Jag har lärt mig utav dem bästa
Jag har hittat mitt livs last

Jag spanar på barer i sena natten
Snart har jag hittat mitt villebråd
Flickan bredvid lockar med skratten
Snart skall jag utföra mitt illdåd

Jag lockar med oemotståndlig charm
De går i fällan så snart
Inom minuter de famnar min barm
Min jakt har fått en drömstart

Jag lurar dig ut ur tryggheten
Du följer mig som en valp
Borta är den vana blygheten
Du skall snart bli ännu en skalp

Jag får utan problem med dig hem
Du trånar efter kroppens beröring
I alkoholens dimma undrar du vem?
Du har ingen aning om min livsföring

Du längtar efter att något trevligt skall hända
Utan vetskap om mitt egentliga mål
Jag är bara ute efter din kropp att skända
Du har snart höjt din sista skål

Du lägger dina smala armar om min hals
Jag famlar i mörkret efter bladet
Du tror det skall bli en parningsvals
Istället förverkligar jag blodbadet

Jag stöter kniven djupt i din kropp
Du blir förvånad och kväker ett skri
Du rycker och sliter, vill förhindra detta förlopp
Vet att livet snart är dig förbi

Jag tittar djupt i din lata blick
Ser att livet sakta rinner ur
Vet att du ångrar misstaget du begick
Jag känner mig som ett rovdjur

När dina ögon tappat sin sista glöd
Jag känner min styrka öka
Jag livnär mig på andras död
Jag redan nu nästa offer vill uppsöka

Jag känner mig stark som en gud
Ingen kan stoppa min framfart
Satan själv har utsett mig till bud
Han hjälper mig med min konstart

Många oförsiktiga kommer att lida
Stort är de talet som kommer att blöda
Jag dygnet runt har planer att smida
Jag är satt till världen för att döda

// Patrik Stridsson




Bunden vers av Patrik Stridsson
Läst 178 gånger
Publicerad 2013-04-22 15:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik Stridsson