Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi har alla våra fobier...:-)


Galenskap

GALENSKAP

Du har han ständigt vid din sida
Han vill gärna vara din vän
Han är där för att se dig lida
Du går som på nålar – på helspänn

Inget du gör kan ändra hans beslut
Du tror att du gör allting rätt
Du vet att han kommer att ta dig till slut
Du undrar ibland på vilket sätt

När natten till slut tar över dagen
Du lägger dig till vila
Din rädsla gör att det krampar i magen
På ryggen du känner skräcken ila

I drömmen du har samtal med satan
Han lovar att inom kort är det slut
Det är snart över med livet på gatan
Liemannen får sin tribut

När natten till slut är förbi
Du vaknar i ditt våta svett
Ditt liv har blivit en hemsk fobi
Du närmar dig snart ditt vanvett

Under dagen du i skuggan ser
En gestalt som dig aldrig lämnar
Du undrar om det idag sker
Att ditt liv till slut rämnar

Till sist dina krafter tagit slut
Du orkar inte med din börd
Ditt vanvette måste ut
Du skriker och gapar dig hörd

Du inlåst blir i en madrasserad cell
Du finner här att du tappat glöden
Här ingen bryr sig om ditt gnäll
Den enda som bryr sig är döden

År efter år du ligger och väntar
Din stund verkar aldrig bli av
Du är i din cell och inväntar
Du upplever helvetets kvav

En natt du vaknar, hjärtat det dunkar
Du tror att din stund är här
Du spänner ditt sinne din kropp ej funkar
Nu är det slut med besvär

Du känner dödens närhet förnöjt
Den svarta med lien vill hugga
Du tittar och ser det som i livet dig följt
Det enda som finns där är – din skugga

// P. Stridsson




Fri vers av Patrik Stridsson
Läst 186 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-05 15:20



Bookmark and Share


    Anneli A
Mycket bra skrivet
2012-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Stridsson