Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

solkysst


som tussilagon
värms upp av spegelbilden
i vattenpölen




Bunden vers (Haiku) av himlens hemlighet VIP
Läst 812 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2012-04-04 23:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ahhh en haiku med många bottnar. Det
första som kommer emot mig är en
ljuvligt blöt kyss, en uppvärmd genom den
andras läppar som får dig att känna dig
som en av solen uppvärmd tussilago. Det
är den ömhetsfulla bilden. Sen slåss man
av den estetiska växthuseffekten, inte den
från solen tillbaka ut i troposfären, men den
från din blick genom vattenytan till
tussilagon och sen tillbaka från tussilagon
till dig. Men så inser jag att bilden kanske
inte sammanförs, och kanske inte studsar,
den reflekterar sig själv. Det är narcissos
som ser världen igenom sig själv, i
spegelbilden blir tussilagon en avbild av
hans inre skönhet, men i detta fall verkar
inte bilden självisk då vattenytan inte bara
är en vattenyta, den är någon annans ögon.
Så när hon ser tussilagon så ser hon sig
själv i värmen ifrån den andres ögon. Typ!
2012-05-07

  limerick
Reflexvärme - lite som snöblindhet fast efter snövintern.
2012-04-24

  limerick
Reflexvärme - lite som snöblindhet fast efter snövintern.
2012-04-24

  Björkegren
Delicious!
2012-04-20

  Linda CH VIP
Ljuvlig!
2012-04-07

    Birgersdotter VIP
Fin
2012-04-07

  Änglaögon
Fin vårkänsla
2012-04-07

  Daniel_78 VIP
vårsolen,
jag vet att du är där nånstans

slår kullerbyttor
i dikesgrenen
2012-04-04
  > Nästa text
< Föregående

himlens hemlighet
himlens hemlighet VIP