Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... en bön om att få Kraft att lysa upp mitt eget och världens mörker något...


Jag tände ett Ljus...


Jag tände ett Ljus i mitt fönster

en mörk och frusen kväll

ett blink mot Sjärnornas mönster

på Himlens sotsvarta päll



Ett litet rop om Fred och Försoning

på denna Sargade Plågade Jord

mot Skapelsens Väsen i hans Boning

att sätta Kraft bakom Kärlekens Ord



Jag bad om Ljus i mitt Eget Hjärta

där även mörker och kyla bor

som sett så mycket Sorg och Smärta

i en Värld där Tjälen är Stor



Ohh... gör mig själv till ett brinnande Svärd

med värme och hetta och glöd

som i Kärlekens namn färgar om denna Värld

och gör Himlen flammande röd...!



Så satt jag där ensam med min fladdrande låga

och en enkel men innerlig Bön

O... tänd min veke att lysa upp denna nattsvarta Plåga

och göra Jorden Vacker Hoppfull och Skön






Fri vers av Bo Himmelsbåge
Läst 256 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-04-19 14:07



Bookmark and Share


  Siggesdotter
En strålande vacker och innerlig bön, bokmärker den!
2012-09-04

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Underbar bön då får jag avrunda dagen/ kvällen med det.
Jag tände ett Ljus...
Diana.
2012-04-20

  Johan Bergstjärna VIP
Underbar bön Bo!
2012-04-19

  ResenärGenomLivet VIP
Den gick rakt in!
2012-04-19

    ej medlem längre
Fint!
2012-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge