Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själens Svarta Ros


Den hänger där

svängande pendlande gungande

mellan Intet och Varat

i andedräktens

nästan obefintliga

flämtande bris



Fem röda bloddroppar

spinner Silvertrådar

över de bleka

genomskinliga

blombladens

ådriga

händer



Svärtan äter fräter bränner sig

in i pupillens rökiga irrgångar

där smärtan gått vill

i globernas

dunkande

ljussken



En doft av härdat stål

som hamrats slagits

glödgas formats

i Vargtimmens

ylande natt



Klang av dov metall

ekar i rymden



Pantern reser sig i sin fulla längd

ryter vrålar

klöser fåror

så saven

droppar

dripp

dropp



Jaget gräver sig baklänges

genom rykande slagghögar

mot Gryningen

svett blod

tårar



När du bär den i triumf genom

bröstkorgens vita pelarsal

rämnar den svarta förlåten


den svarta vivelvinden

Tornadon

river med sig allt

rubb och stubb



Kaos

gula

öga

ser

dig








Fri vers av Bo Himmelsbåge
Läst 184 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-04-20 00:16



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Du skriver starkt och medryckande om det mörka - som ett drama...
2012-08-22

    ej medlem längre
Tycker om sättet du använder orden
2012-04-22

  M M Mannheim VIP
En underbar dikt trots det mörker som sammanväver dina ord.
2012-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge