Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liv är för mig.

Liv är tussilago i ett dike snöfläckar och mandelmassa blandat med grädde.

Liv kan ge hopp & sorg kantad med falukorv.

Barnbarnets skratt när man faller pladask.

Gråten i halsen då man blir hållen på halster.

Daggen om morgonen då älvorna dansar i den första ljusglimten från solens strålar.

Lingonris och ved när man tänder brasan på julaftonsmorgon.

När man sitter mellan valpar/kattungar och önskar att man kan ta dom alla.

Ekens grenar som vajar för vinden när rådjuret slickar sin kid på kinden.

Grodan som kväker vid vattenbrynet och fjärilarnas dans.

Vargens spår i snöröken bland renar och rävar.

Jag andas jag lever jag hoppas jag tror.

Att jag en dag får själens ro.

Undertiden så gör jag bus, jag skrattar och gråter.

Det är så livet låter.


Lynx © M




Fri vers av Lynx63 VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-22 23:37



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Riktigt skön att läsa. Jag blir glad.
2012-06-08

  Ljusletaren
Vet inte hur många gånger som jag har läst denna dikt men den glädjer mig så mycket och tack för det :-)

/kram
2012-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Lynx63
Lynx63 VIP