Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MENTAL NOTIS


under bolltäcket
ensam i bollhavet
(äntligen)
i fosterställning
under bolltäcket
bara
för att
det är behagligast så
kanske närmast
mest beprövat
under bolltäcket
(täckt, tryggt)
tänker
att jag inte tycker om
mitt tankesätt
tankespråk
sättet tankarna rullar
eller en enda tanke alls
inte ett ord
eller ordkombination eller ordföljd
jag trivs inte
i hela mitt egna tanketänk,
tänker jag
och undrar:
vad gör man då
då något så
fundamentalt
definierande
och ständigt aktivt
inte passar
vad gör man då?
när skon klämmer
(tanketrådar trasslar taggtrådsnät)
och inga andra skor finnes att få
(tanketaggtrådar ristar skavsår)
vandra
vandrar mina tankeskor
rusar hasteligt
och skaver inre blödningar
innan jag saktar farten
för att vandra
kanske
alltid
med ett skavsårstänk
alltid
blodad häl i skon
blundar
under bolltäcket
gör en mental notis
av det hela
hela spektaklet
tankespektaklet
blundar med huvudet högt
i tanken
och en undran
någonstans i bakhuvudet
(kluvet)
sårigt och snårigt
sänder jag mig själv bannor
jag redan vet om




Fri vers av gasping for a smoke
Läst 230 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-25 17:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

gasping for a smoke
gasping for a smoke