Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemlös

Välkommen hem till mig

slå dig ner.

Du kan sitta bredvid mig

det finns plats för fler.

Bry dig inte om duvorna

vi delar på allt.

Vi brukar värma varandra

när det blir för kallt.


Se upp för pölen där

det är Purras blod.

Han tog en överdos idag

och dog.


Men jag måste varna dig

att om du flyttar hit.

tar människor avstånd från dig

som om du vore skit.

Tiggeri blir ditt levebröd

dag som natt.

Det tar både på kropp och själ

och du känner dig matt.



JAG står här mitt ibland er, fångad i skuggan
där ingen ser
mitt liv
är det ingen, ingen alls
som ser mig.

Gråa dagar drar förbi, sargar min kropp
och inuti
min själ
är det tyst och ödelagt.
Hallå



Det kan verka ansvarslöst

vårt eget fel.

Men vi är också människor

precis som er.

Varenda dag som går

vill jag här i från.

Men vartenda steg jag tar

så möts jag av hån.


Det börjar bli natt igen

av denna dag.

Och jag fryser så

i denna stad.

Min flykt från verkligheten

är väl inte så bra.

Men det värmer så gott ikväll

här, vill du ha..




Bunden vers (Rim) av drglas
Läst 218 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-26 23:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

drglas