Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jaså du hade en faster som var fascist? Min farfar var trädgårdsmästare och målade tomflaskor på lediga stunder. En väns mormor växte upp i Afrika och en annan väns morbror är en kvarts indian, en kvarts spanjor och en kvarting vodka.


Något litet om att vistas i det offentliga rummet







Tänk att det finns människor som är så tanklösa och egoistiska att det äcklar dem att se en (eller flera) mamma amma sitt barn i det offentliga rummet.

Själva tar de sig minsann rätten att fika, dricka och äta, smaska i sig ett äpple eller en banan.

Äta en korv med bröd, äta en hamburgare, en sallad eller en glass.

I det offentliga rummet, det vill säga på gator och torg, i kön till bussen eller på tåget.

Skall jag därför bemöda mig med att skriva insändare och blogga om detta?

Att jag äcklas av alla som hostar, nyser, snyter sig, tar en prilla, röker et cetera i det offentliga rummet.

För att inte tala om alla dessa människor som talar i mobilen rakt ut i luften, spelar spel, fotograferar, lyssnar på musik i sina små apparater.

I det offentliga rummet finns alla sorter och avarter.

Där finns det folk som inte klär sig som du, som inte har samma frisyr, som inte har samma hy som du, som bär skägg eller inte.

Om vi skulle gå omkring och hänga upp oss på allt det som inte påminner om en diktatur där alla skall uppträda enligt en exakt kod för att inte stenas eller kastas i fängelse, är vi då så mycket bättre än de människor vars vanor och uppträdande vi 'ser med förakt' på?

Man kan faktiskt gå omkring och tycka och tänka, känna och så vidare utan att genast vilja införa diktatur.

Där alla som läser deckare, bär parfym, röker, bär bruna skor eller läser Veckorevyn hängs upp offentligt på stadens torg.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 412 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-28 17:06



Bookmark and Share


  marie-helene
Fantastisk text som får en att vakna till...
Bra ordat,applåd!
2012-04-28
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP