Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyhetsreflektion


Så länge vi inte vidgar begreppet - och våra sinnen

Pastor Linda Bergling skriver om kristen enhet/ekumenik på Dagen.se:

"Verklig ekumenik är inte att ha samma lära, kyrkoorganisation, med mera. Det är att vi kan mötas i bekännelsen att Jesus är Herren, med bevarad kärlek, trots alla olikheter."

"Det vi däremot aldrig får glömma är att vi har fått ett uppdrag som gäller för oss alla: missionsbefallningen."

Efter många år i kyrkans värld, såväl i Svenska kyrkan som i frikyrkliga samfund och trosrörelsen, kan jag bara konstatera att det finns ingen enhetlig och glasklar samsyn ens på vad uttrycket "Jesus är Herren" betyder och innebär.

För att inte snacka om synen på missionsbefallningen...

Så "verklig ekumenik" tror jag vi kan glömma. Så länge vi inte vidgar begreppet - och våra sinnen - rejält.


http://hakans-blogg.blogspot.se/




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 149 gånger
Publicerad 2012-04-29 07:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund