Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev denna text för ganska många år sedan! Dessvärre har världen, mänskligheten och samhället inte förändrats särskilt mycket, så den är tragiskt nog lika aktuell idag!


TÄNK EFTER, VÄLFÄRDSMÄNNISKA! - ANVÄND DE GRÅ!

Här sitter jag, du, vi i välfärd
Trycker bara på en knapp,
och får vårt kaffe.

Här ligger jag, du, vi, varmt och bekvämt,
utan att känna köldens klor
gripa oss

Här står jag, du, vi, i välfärd,
väntande på ett rullande vidunder,
som tar oss till arbetet. skolan eller varhelst vi är på väg

Trycker på ännu en knapp
Får se dem,
sittande i allt elände

Vrider på ytterligare en knapp
Får höra deras förtvivlade gråt,
tröstad av ingen

Dessa arma människor,
levande detta, skall man kalla det "liv"??

Tänk efter, välfärdsmänniska!
Använd de grå!
Visst kan vi undvara några få av våra slantar?

Vad är viktigast - en ny tröja, bland alla vi redan har, eller...
- att kanske ge pengarna för den där nya tröjan till välgörenhet
och kanske bidra till ett räddat liv?

Alla har vi getts möjlighet till
egna, aktiva val i våra liv!

Att med våra hjärnor, våra grå små celler
inne i hjärnornas vindlingar
fatta beslut, bra som mindre bra...

Använder vi inte dessa grå
riskerar de att i stället
förtvina och överge oss...

Vill vi det?!
Som sagt -
Alla har vi getts möjlighet till
egna, aktiva val i våra liv!

Frågan är vad vi vill göra
av våra egna val
av våra egna liv?!


Tänk efter, välfärdsmänniska!
Använd de grå!




Fri vers (Fri form) av PequeñaGatita VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-02 02:57



Bookmark and Share


  Magica VIP
Bra!
2012-05-02
  > Nästa text
< Föregående

PequeñaGatita
PequeñaGatita VIP