Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tombuteljen



En glänsande Tombutelj

vid motorvägens ödsliga kant

urdrucken slängd och skral

endast värd en ynklig pant

i Livets marknadssal



Förr stod den stolt och rak

i ett köpcentrums fina boutique

med utsökt årgång och bouquet

och blank polerad blick

nu är den utslängd i en ogräsallé

ett gammalt kasserat vrak

med korken lätt på sne



Endast den som är fylld med dyrbart vin

räknas i denna konsumtionskultur

som kan glida omkring med ett dollargrin

fångad i Mammons trånga bur



Men även ett lxåk gnags av tidens tand

och hamnar till slut gammal och trött

punkterad på en avsides avfallsstrand

rostig och sliten och nött



Så stirra dig ej enögt blind

på yta finish och glamor

den gamla Tombuteljen

kan ha mera värde än du tror

bakom den transparanta ytan

av bedrägligt ingenting

kan finnas osynliga djup

värd mer än tusen ting



Så buga dig ödmjukt i Anden

om du ser en pava vid en Allfartsre´n

denna gamla slitna flaska

kan vara

en glittrande ädelsten...!











Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 220 gånger
Publicerad 2012-05-12 14:47



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Bra och viktiga tankar där och fint formulerat!
2012-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge