Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det försvunna djuret

det är enkelt att förstå
hur ögon följer händernas väg
utmed bleka ryggar

de lyssnar på mannen som
sjunger
precis som ett överljudsplan
och man har frågat sig
om känslighet kan mätas

om oron föräldrar kan erfara
då de söker sina försvunna barn
med kinder bleka, famlande
efter hoppet, efter skyddsängeln

Den är inte där

likt det försvunna djuret
på hans axel, svävar den

över förrödda ljunghedar
likt jagande ormvråkar i
sina vida cirklar

Jag såg dem komma
de bad böner mot ljusa himlen

händer i vädjan




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-22 14:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP