Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skepnader mot ingen himmel

fridfullt

(med ångest drypande
som honungen ur en bivaxkaka)

fridfullt

(var kommer rädslan ifrån?)

//med svarta stenar bundna i vristerna
vilar han på en bädd av ormar
hänger fast endast i en
tunn tråd//

Det råder dimma, grå

...därute på fältet rör sig skepnader
mot ingen himmel...

Har de dött, oåterkalleligt
har jag bara vindat med ögonen
och knackat mig i pannan tom?

de som saknas
är de oförglömliga

de slätstrukna minns ingen




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-05-29 22:55



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
'mot ingen himmel'; gillar det negerande, det anti-materiella i en frånvarande himmel som ändå på något sätt existerar - eller?
2012-06-01

  Nanna X
riktigt bra, hotet smyger sig liksom långsamt på genom negationerna..
2012-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP