Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skydd mot farorna

Hon

sätter ord på ingenting
söker skydd mot farorna

men dansar med eldar

med ögonen öppna
går hon rakt in
besvär såväl kylan
som hettan

när jag läser högt för henne
om den mänskliga
oförståelsen
och oförmågan
berörs lyssnerskan

henne lockar rädslan

Jag svarar henne

-Bygg dig ett fort för din rädsla
jag kan inte skydda dig
inte enbart med mina armar

bygg

runtom en törnehäck
lika oigenomtränglig

som himlen är öppen

därinne skall ingen nånsin älska någon







Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-07 22:48



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
nejmen - nu blir jag ledsen.
Ska ingen älska någon?
Det går jag inte med på!
Men - jag tycker om den här dikten.
2012-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP