Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Feltryck och kaffesump

feltryck och kaffesump

klockan är 00.39 men fortfarande sjunger fåglarna ute.
Det är ljust dygnet runt.
Något som gör mig än mer förvirrad och disorienterad,
som om det inte var nog innan.
I tidningen finner jag ett feltryck.
För sent att rätta till nu.
Kaffesumpen råkar jag dricka upp men det är en petitess.

Det glädjer mig att pojken i tidningen har hittat sin hund.
Plötsligt vaknar lilleman, han som sov så gott alldeles nyss.
Men ganska snabbt somnar han in igen och sussar lugnt och tryggt
i drömmarnas land.
Trygg från världen utanför.
Trygg från verkligheten runt omkring.

I bladet ser jag även en slags tabell på människor som hamnat utanför samhället.
De blir rader i en statistik.
Skrämmande känslokallt och rent ohumant
hur man kan omvandla individer till siffror på det viset.

Denna tidning innehåller en hel del feltryck faktiskt.
Jag vänder blad, stänger igen tidningen och sköljer ur min kaffekopp.
Katten lapar vatten och ger sig sedan ut på sin nattliga jakt.

Hoppas på bättre tryck i bladet imorgon.
Statistik över positiva ändringar i samhället kan man hoppas.
Och fler återfunna hundar.




Fri vers (Fri form) av MemoryLane VIP
Läst 414 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-14 01:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MemoryLane
MemoryLane VIP