Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är en sann berättelse, den har utspelat sig litet varstans i verkligheten. Det har varit du och jag samt en del andra människor närvarande. Du har druckit alkohol och jag har druckit te eller choklad. Vad de andra drack kan man bara gissa.


Något litet om mig själv





En kopp te, eller het choklad gärna toppad
med vispgrädde, har den effekten på mig
att jag blir lätt sprallig,
än mer sprallig efter två koppar.

Medan jag bara vill kräkas om jag påtvingas
en tredje kopp. På det viset är dessa drycker
att likna vid just alkohol.
I liten mängd känns det som att

man skall kunna dansa på bordet, prova sina
stämband i sång eller skratta uppsluppet åt
snart sagt vilken yttrad replik som helst.
Eller så är det bara jag som är känslig...




(Texten har vilat sig i utkast sedan 15/6 2012)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-11-08 19:49



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Har jag blockerat någon nu igen? Jag gör det nog bara med människor som gjort sig förtjänta av det, vilket du int verkar ha gjort, än...
2022-11-16

    ej medlem längre
varm choklad med rödvin i till mig tack. tror jag går och handlar nån god rödvinsflaska idag faktiskt.

alla goda saker är tre, som det sägs.

du har inte blockat mig än, hallelujah. eller var det ditt andra konto som gör det? jag ser inte skillnad på folk och folk, oturligen nog........
2022-11-15

  Solitaire VIP
”För mycket och för lite skämmer allt” sa farmor. Det står sig än.
2022-11-09

  peter markurth
Medan jag bara vill kräkas om jag påtvingas
en tredje kopp. På det viset är dessa drycker
att likna vid just alkohol.
I liten mängd känns det som att- bra satt...

2022-11-08
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP