Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarbarn och primtal

Jag vaknar till.

Genom det öppna fönstret hör jag
näktergalen och tusen andra fåglar berätta
att morgonen har kommit.

Nästan ingen trafik på vägen,
så ån hörs utmärkt i den klara luften.
I dess brus tycker jag mig urskilja
en tidig gratulation.

Solen har bara börjat sitt värv.
Dess strålar når bara en bit ned
mot bergssluttningen jag ser
genom fönstret.

Under skolåren avundades jag ibland
klasskompisar som firades i skolan.
Men i dag är det obeskrivligt härligt
att vara sommarbarn.

 

Alla borde få börja sina födelsedagar så här!

 

-Hur många ljus?
-Sök det ensiffriga primtal, som inverterat
skapar en sex siffror lång,
ständigt repeterande serie;
Kvadrera det sedan.

Med andra ord, fyller jag rejält ojämnt idag.
Så det blir inga ljus.

Men du kan vara säker på
att jag njuter.

Varje andetag.

 

-----------------------

Välkommen på virtuellt födelsedagskalas!
De första bilderna är redan upplagda!

https://www.facebook.com/pages/Tobi-på-Svenska/465326086828921




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 1074 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-06-17 07:30



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Nåmen jag gratulerade ju redan! Vart försvann den kommentaren? Stort grattis i alla fall, alltjämt och hela dagen!
2012-06-17

  Eva Langrath VIP
Varmt Grattis på födelsedagen.
2012-06-17

    ej medlem längre
GRATTIS!!! Allt gott på din födelsedag önskar din faster.
2012-06-17

  anits VIP
GRATTIS!
2012-06-17

  walborg
GRATTIS!!!
2012-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)