Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Domaren


Hon ställde sig som domare
förde klubban högt och talade i egen sak
som vore hon en gud
född av gudar

Sedan vände hon sig om och log
lekte lekarna och sa orden
som vore hon en människa
född av människor

Men vem var hon?
Driven av egen rättfärdighet
så mjuk i rösten men fylld av hat
den sort som kallas kärlek


En människogud
ett beläte snickrat av rädsla
hon som tänkte sig vacker
men låg som död inför kärleken

Hon ställde sig som domare
men domen föll över den hand som höll klubban
högt över marken

den dagen




Fri vers av korpfjäder
Läst 239 gånger
Publicerad 2012-06-19 11:12



Bookmark and Share


    glasa VIP
WOW
detta känns som tordön
känns som sanning
som säker
hinner ifatt

det falska
blir
flarn
och sprödkrasar sönder

inför

och det enda reda
ärliger naken rätta
pulserar och lever

kvar

du skriver alltid så jag baxnar
och
tackar ...WOW

tack
2012-06-19
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder