Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden: Skuggor, ljus och speglingar; vatten, stenar och skog. Montseny, Katalonien




Halv sju

Runt klockan halv sju

ligger jag, halvt vaken, halvt sovande

på min sänghalva

i sovrummets halvdunkel.

I mitt halvt medvetna tillstånd

blandas hälften tankar och hälften bilder

till en ny sanning,

eller snarare halvsanning.

När biljetten kostar hälften så mycket,

bjuder höger hjärnhalva

vänster hjärnhalva på

en tur i min mentala

berg- och dalbana.

 

Detta får livet att klarna,

åtminstone till hälften.

 

Ändå känner jag mig bara halvt redo

för den nya dagen.

Jag dricker ett halvt glas vatten

och somnar om.

Det går halvbra.

 




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 484 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-06-20 09:48



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av denna fina text!
2012-06-21

  Per Blomqvist
Halvbra :) men helrätt känsla
2012-06-20

  bittemi VIP
Tycker om! Härligt och lekfullt skrivet
2012-06-20

    ej medlem längre
Åh det här gillar jag helhjärtat.
Bokmärks.
2012-06-20

  La Magnólia VIP
Härliga tankar ...
2012-06-20

  Minkki VIP
Det var helrart skrivet om halvorna :-)

med bilden fick du mitt halva jag att längta till Katalonien, Balsareny... dock, mitt hela jag stannar förnöjt hemma och klättrar i egna berg ;)
2012-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)