Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Irina
Bilden: Lavendel, till tröst och ro...




Universums teckenspråk

Efterhängsna, påträngande tankar.
Är de där för att skapa oro, eller skingra den?

En fågel störtdyker framför din framrusande bil
och träffar höger framlykta, rakt framför dig,
där du sitter på passagerarsidan...
En slump? En skyddande hand? Eller en hälsning?

Drömmar...

Oro...

 

Två veckor senare får du veta
Att din pappa dog samma natt
som fågeln dök.

 

Går universums teckenspråk att tyda
i samma stund?

Eller är vi för evigt lottade att se sammanhangen

först efteråt?




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 458 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-06-20 20:37



Bookmark and Share


  Osvalds_Dotter VIP
Gillar din text,,,
om universums teckenspråk.
Ofta kommer tankarna efteråt
när man lägger ihop det som hänt,
summeringen.

Och ja,, jag tror.... på teckenspråket..
2012-06-26

  M M Mannheim VIP
Tänk om vi alltid kunde tyda universums teckenspråk!
2012-06-21

    ej medlem längre
En stark upplevelse att bära med sig ... pappas sista hälsning till en älskad dotter
2012-06-21

  Annie b'larsson VIP
Jag tror att universum sänder oss tecken. Har upplevt det så många gånger. För det mesta ser vi att det var ett tecken, först efteråt. Någon gång kan vi förstå dem i samma stund de dyker upp. Det är min erfarenhet.
Kanske vår hjärna fungerar så, att den vissa gånger vägrar ta in information, som blir för svår för oss att hantera. Ett slags skydd?
Jag är tvivlare, men har upplevt märkliga sammanhang; som jag tror de flesta av oss.

God text, och vacker.
2012-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)