Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sådana är villkoren

att dom älskar varandra
att dom trampar

att dom hatar varandra
att dom sliter

sig själva i själva i stycken

att människorna känner glädje
och lycka

att vishet och klokhet
vördas
och dom vårdar sina barn i kärlek
att dom älskar varandra

att dom vill varandra illa
super skallen i bitar och
sliter varandra i stycken

hämnas tills blodet är slut

att dom hugger ihjäl varandra med yxor
stjäl varandras ägodelar
utnyttjar och lurar varandra
att dom starka trampar på dom svaga
rättmätigt, med makten

och kärleken flödar likt ljuset ur ett hjärta av glas

siden och sammet
smekningar ljuva

kärleken den röda
begäret och det outsläckliga hatet
att dom skändar varandra
dödar och lemlästar

knivar och gevär
släggor och eldkasar

mordbrännare skjuter de
varandra i pannan

och älskar sina familjer

mammornas mjuka famnar

saknar, förtvivlans rop drogar de sina
själar till oigenkännlig stumhet

visa tapperhet, människor

detta är villkoren




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-06-21 00:02



Bookmark and Share


  Börje Larsson
livet....bra!
2012-06-22

  Catharina Edin VIP
oj jävlar, det här är bland det bästa du skrivit, mänscha!

Och nu har din diktsamling kommit som ljudbok, såg jag, grattis!
2012-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP