Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad bryr sig vattnet?

Vad bryr sig vattnet?

Det var omvälvande att besöka dottern, som flyttat till Sverige från Sovjetunionen.

Massor av intryck.

Häftiga diskussioner.

Men - en dag i harmoni bjöds, då de tillsammans besökte en vacker stad vid en sjö. Vandrade längs dess gränder. Satt en lång stund nere vid stranden, studerade svanarna och såg de lätta vågorna glittrande rulla in mot stranden i eftermiddagens motljus.

Sen åkte de hem.

Ett par år senare kommer chockbeskedet: Hon är inte längre med oss.

På egen hand besöker vi den sömniga staden, för att på något sätt börja sortera känslorna, som svallar över.

De lätta vågorna fortsatte att rulla in mot stranden i augustisolens vänliga motljus.

Vad bryr sig vattnet?

Åren gick. Vi fortsatte att umgås med vattenvågor, av skiftande sälta, i olika delar av världen.

Trots oro och kris, panik och krig, fortsätter vinden att blåsa, vågorna att rulla, solen att lysa.

Vad bryr sig vattnet?

Ännu fler år. Tid, som läker, eller åtminstone skyler över.

Vissa sammanhang som klarnar. Andra som trängs undan.

Sedan: ännu ett sorgebesked. Inte heller han är längre med oss.

Vi är alltför långt ifrån, för att besöka den där svenska stranden.

Men vi hittar andra platser, där vinden fortsätter blåsa, vattnets vågor fortsätter rulla, solen fortsätter lysa, fåglarna fortsätter sjunga... Evigheten rullar vidare...

Vad bryr sig vattnet?

 

Vindens luft och vågornas vatten är substansen som binder ihop hela livet.

I varje andetag jag tar i Katalonien, finns det åtminstone någon syremolekyl, som har varit i närheten av Tasjkent.

Där jag simmar i det svala medelhavsvattnet, så omges jag av vattenmolekyler från hela världen. En del av sältan kommer från tårar som gråtits i Kina.

Allt hänger samman.

Evigheten går vidare.

 

Vad bryr sig vattnet?

 

 




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 445 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-06-22 00:06



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Du tar mej med på en omtumlande resa...
2012-06-22

  Minkki VIP
Så vackert du skriver... allt hänger samman, evigheten går vidare... och själva blir vi här med känslor och minnen.... när någon slits ifrån en... varm kram till er därborta!

Masaru Emotos arbete tyder på att vattnet bryr sig... känner du till honom? tre böcker finns på svenska, många träffar på webben.
2012-06-22

  walborg
Gripande bilder i ord
2012-06-22

  anits VIP
Fint skrivet, men mycket berörande
och sorgligt skrivet
2012-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)