Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inbrott för uppbrott

I hundrade år reser sig isar för att försöka
erövra
beröra alla dalar med kyla och lugn
nå över jordmånens krafter
och komma över något, dig

ansikten börjar skymmas
spegla och dölja på samma gång
något som funnits kvar
sedan de en gång blev fast inom
alla ramar som byggts upp

utan tillåtelse grävs alla andar fram
som en störtflod ser alla ljuset igen
de river sönder allt
men bygger också nytt
fixeringen av solen som bränner hål
I alla skydd och presenningar

en form av dig syns I oxideringen av din skugga
ryggtavlan målad på en sköld av järn
du önskar säkert att alla isar stannat kvar
att dalarna stannat kalla
naturen har sin lag och den måste följas
sommaren är besluten
viljan är för stark




Fri vers av mittnamninummer
Läst 86 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-06-23 22:46



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
en kraftfull och vacker text.
2012-06-24

  Nanna X
vackert
får mig att tänka på midnattssolen
2012-06-23
  > Nästa text
< Föregående

mittnamninummer