Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Imploderad stjärnhimmel

Jag hör genom fönstret i salen

Hur vildgetter bräker i dalen.

Stegar ut på vår terrass,

Ser över bergets pass.

 

Himlen är klar, luften är sval,

Stjärnor lyser i tusental.

Jag lägger mig på ryggen

(och värjer mig mot myggen).

 

Ljus som färdats i hundratals år

Här, i min hjärna, nu mening får.

Lejon vid björn,

Pil intill en örn...

 

Halva universums ljus

här samlas i mitt ögas hus.

Tappar och stavar kämpar ikapp

att fånga fotoner i rödaste rapp.

 

Ogripbart universum

I ett rum på en tum.

 

Samtidigt:

Huset och katterna,

lönen och skatterna,

doft och färg,

hav och berg;

 

Stan och dess torg,

glädje och sorg,

äpplet och dess kärnor,

vår sol och alla stjärnor.

 

Allt detta skapar jag

varje andetag.

 

Hela universum

skapas i mitt hjärterum.

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 456 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-06-26 00:23



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Vilken fin stjärnbild Du ritat (- min favorit, för hur ska man annars hitta Polstjärnan;) till din levande dikt. Den enda orimmade raden är verkligen bra, med den tar Du ner himlen till jorden. Det blir bokmärke och sommarsilvrig guldstjärna - kultatähti ja papukaijamerkki ;)
2012-06-26

    Maria Malm
Härligt, vi är alla en liten bit av universum, men samtidigt är var och en ett eget universum.
2012-06-26

  walborg
Härlig här-och-nu-upplevelse
2012-06-26

    ej medlem längre
Ah. Fint.
Just så. Vi är en del i det hela. Och kan samtidigt omfamna allt.
2012-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)