Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På ett hotell någonstans


Besiktningsmannen 2

Då jag ser ut över de vattenfyllda åkrarna från hotellfönstret tänker jag...det ser mer ut som risfält. Det kom 64 mm under gårdagsdygnet. Jag befinner mig på Sveriges regnigaste plats.
Men det finns zornkonst här och skjutdörrsbeslag för kommande behov...
Ringer kunder, bostadsbolag som bytt kontaktpersoner tre gånger sedan vi var där sist. Foten värker, nära till ryggskott. Tränade lite på hotellets träningslokal. Åt en god middag med ett Italienskt till, och la mig i tid.
Passade på att gå på den lilla konstutställning före middagen. Jag beundrar samlare. Är själv ingen samlare, i alla fall ingen samlare av konstverk. Jag samlar på annat...
På kontoret sitter chefen och skickar meddelanden...
Alla andra ränner kring som en otam fårskock.
Vaknade med sol i ansiktet i dag.
Det känns bra.
Tänker på min far, han som målade...
Han som målade sa alltid att det inte finns några raka streck i naturen men att allt änså är uppbygt av matematiska formler. Hur går det ihop... jag förstår inte...jag förstår inte pappa.
Han som gjorde takstolar förtod inte heller så mycket. Det visade han genom att låta andra förstå att han inte förstod någonting.
Han som grävde gravar förstod i alla fall att allt är förgängligt. Allt tar slut en dag. Därför måste man hinna med att göra allt som aldrig kommer att betyda något för de efterlevande.
Det som betyder något, får vi syssla med på fritiden.
På fritiden skapar vi förutsättningarna för att göra ett bra jobb. Är det någon som skickar meddelanden som har förstått det.
Skicka inga meddelanden annars!




Övriga genrer (Satir) av Jaramald VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-06-26 10:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP