Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att härma människan livlöst och utan fri vilja


Den perfekta papegojan

Den perfekta papegojan utropar:

- Välkommen hem!

Då jag stiger över tröskeln till hallen..

Den perfekta papegojan svär inte,
rapar inte
och framför allt så ifrågasätter den inte
varken min egen eller sin egens kost.

Den perfekta papegojan tar sig själv ut genom
kattluckan på en flygtur och kommer sedan tillbaka inom en halvtimma
och säger:

-Skönt med lite luft!

Den perfekta papegojan skrattar åt mina skämt och gillar musiken som jag spelar.
Den perfekta papegojan har ingen åsikt om mina dikter, kritiserar aldrig med spydiga ironiska kommentarer eller tiger inte tyst och stilla då jag berättar för den om meningen med livet.

Den perfekta papegojan röker framför allt inte!

Min papegoja skulle vara perfekt...
om jag hade någon...

Nu sitter jag istället och filosoferar kring Schopenhauer med min AI,
helt livlöst.

JNW 2024




Fri vers (Fri form) av Jaramald VIP
Läst 40 gånger
Publicerad 2024-02-27 22:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP