Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hjärtat och jaget


Väl har du format vår yttersta dag

Väl har du format vår yttersta dag....
Väl doftar blommen i ditt himmelska rike.
Men vad har det kostat, Av hjärtats slag....
ty längs din väg ligger
lik i ditt dike?

Väl doftar blommen av din himmelska dag.
O väl känner vi värmen i din utsträckta hand.
Men vart efter vägen går natten mot dag.?
När når man ditt Frälsningsland?

Vad mer i vårt liv skall uthärdas,
Innan själen mot ljuset skall färdas?
För vad mer skall en människa strida?
Svärdet har ju kostat så mycket att smida.

Vad bär denna värld för slags lag,
Där en tro bär en kamp om en annan slags dag?
Är det inte så vi bör vandra...
Att vi ser i oss själva, alla de andra?
Väl doftar blommen av ditt himmelska rike.
Väl värmer solen i en paradisdag.
Men jag känner längs vägen en stank från ett dike....
Så säg mig min Mäster...
Är dessa rester från,
ett nederlagt
Jag?

Varför gjorde du då mig så svag?
Eller är det en styrka
Från hjärtats lag
Att avstå sitt
ego och jag?

Väl har du format vår yttersta dag....
Väl doftar blommen i ditt himmelska rike.
Men vad har det kostat, Av hjärtats slag....
ty längs din väg ligger
lik i ditt dike?




Bunden vers (Rim) av Jaramald VIP
Läst 42 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-01-21 09:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP