Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förstoringsglaset

För att verkligen förstå
mina problem

studerade jag dem
genom mitt förstoringsglas.

Ur såret vällde blodet fram,
så att jag höll på att förblöda.

Gruskornet på min väg
var oöverstigligt.

Mina onda aningar
besannades i förtid.

Med mina tillkortakommanden
nådde jag inte ens över tröskeln.

Alla mina fel
tiofaldigades.

 

Först när jag tog
tio steg tillbaka
såg jag

att mitt verkliga
problem

Var mitt beroende av
själva förstoringsglaset.

 

 

----------------------------------------
Pst! Du har väl inte missat mina korta lektioner i HTML för poeter?
HTML för poeter. Del 1 - Grunderna
HTML för poeter. Del 2 - Video
HTML för poeter. Del 3 - Länkar
HTML för poeter. Del 4 - RSS

 




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 374 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-07-02 21:39



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Begrundar.
2012-07-02

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket tänkvärt...
2012-07-02

  walborg
Alla överdrifter blir patologiska
2012-07-02

  Minkki VIP
så kan det gå.... heter en pjäs av Zacharias Topelius - fast den handlade inte om fokusering kontra att använda det perifera synfältet ;)
Bra, Tor-Björn! För vem har inte någon gång varit just där...
2012-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)