Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
våga tro på dit liv!


tyst och sann lyrik

Dagen flyter sakta fram, med glädje!!
Fågelsång, barn och musik. Men ändå sker allt med tyst lyrik.
Inget ord behöver sägas om vad, hur och varför.
Vinden blåser dit den vill och löven följer följsamt med, men utan ord.
Att på samma sätt glädjas åt att det liv du lever är att segla i livet med hoppets vind.
Känn hur den ömsint stryker din kind

Solen går lika säkert upp varje morgon.
Även om du inte alltid ser den solen är det ljust när dagen gryr.
Lika säker kan du vara på att din framtid är är ett faktum.
Så våga hoppas på den.
När du inte gör det är livet mycket snabbare till sin ända.
Nu som då finns alltid en väg att gå.
Så res dig upp!
Stöd dig på din käpp av tro på liv när kropp och benen ger vika.
För i slutet är vi alla lika.

Mången skall du vandra med.
Sådan med käpp och sådan utan.
Men sant är det att dig själv är du aldrig utan.
Så se din spegelbild i vattenbrynet.
Är du ett monster, kvinna eller man?
Och är verkligheten alltid riktigt sann?
Det ända du säkert vet är vem du är själv.
Likaså mynnar livet ut i en porlande älv.
I slutet möts vi alla i samma stora hav.
Där kan vi mötas helt utan krav.
Våga tro på ditt liv!




Fri vers av beachleffe
Läst 181 gånger
Publicerad 2012-07-08 18:29



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar.
2012-07-08
  > Nästa text
< Föregående

beachleffe