Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndom, var finns du nu?

Besöker min uppväxtsby

i tankarna.

 

Springer skrattande

över det daggvåta fältet

nere vid Moraån.

 

Går vilse ett tag

i skogarna bortanför Logsjön,

men får snart syn

på de trygga markeringarna

för Sörmlandsleden -

min barndoms snitslade bana.

 

I ett hörn ligger ett litet pappar.

Det visar sig vara

ett reklamblad från Konsum -

tillsammans med min cykel,

blev det inledningen på min

professionella bana.

 

Cykeln, ja.

Där störtramens inbuktning

påminner om att jag åtminstone

slapp få cykeln rakt över mig

då jag förlorade framtänderna.

 

Ulrika, Birgitta, Ulla-Britt och Stellan,

som varligt ledde mig genom skolan.

 

Titta, där är ju dammen

vid skolan.

Hittar en flat grå sten

som passar bra i handen.

Väger den en stund

och singlar iväg den.

Stenen studsar fem gånger

innan den lägger sig till ro

i mina minnen.

 

-----------------------

Några fler minnen från Järna:

Bach, Sven och en flygel på församlingshemmet

 

----------------------------------------
Pst! Du har väl inte missat mina korta lektioner i HTML för poeter?
HTML för poeter. Del 1 - Grunderna
HTML för poeter. Del 2 - Video
HTML för poeter. Del 3 - Länkar
HTML för poeter. Del 4 - RSS

 

Bilden är en bearbetning av en gpl-licensierad bild av Konrad Breidenstam, från
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jarna_sweden.jpg




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 684 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-07-08 11:20



Bookmark and Share


  anits VIP
Vemodsvackra minnen
2012-07-09

  ResenärGenomLivet VIP
Fina minnen...
2012-07-08

  Maj-Lis VIP
Blir lätt vemodig...när man får barndomstankar
2012-07-08

  Bibbi VIP
Vemodsvacker.
2012-07-08

    ADI Nehlin
fin..vemod
2012-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)