Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I juni har det inte regnat så mycket på 100 år i Stockholmstrakten ...! Detta märktes verkligen i svampsskogen ...! Lördagen den 14/7 - 12 plockade jag och några vänner  25 liter kantareller ...! Egen bild.


Ohhh ... Gyllene morgon ....!

 

Gyllenslantar lyser nävvis utspridda i Solens sken

de flockas i mängder i hopar under skogens gran och gren

Jag smög i gröna mossan på jakt efter skogens guld

Jag stannar helt häpen och förundrad  att lyckan

har varit mig så huld ...!

 

Aldrig har jag under mina många långa levnadsår

mött en sådan skänk från ovan

som den som NU framför mig står ...

I stum beundran står jag inför denna rikedom

av underbart vackra gula fält ...

Synd att röra ...!

Min korg få nog förbli tom ...!

 

Men sedan börjar det vattnas i min öppna mun

inte kan man säga nej till denna sanna dröm ...!

I andom ser jag denna läckra fräscha primör

bli fräst saltad och uppäten inom hemmets

hank och stör ...

Fast en del måste sparas av dennna strålande

rika skatt

och frysas ned till Vinterns mörka kalla natt ...

Då skall den åter trumpeta sin Gyllene fanfar

och sprida smak och dofter från sommaren som var...

 

Så jag börjar ivrigt plocka av denna oranga borg

och kan snart hemmåt vandra

med tung och svampfylld korg ...

 

Men först jag tackar i Anden

Skogen och Jorden med en bön

för denna Gåva

så lysande flödande och skön ...!

 




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 386 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-07-18 15:46



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Så vackert du har skaldat ... verkligen vackert.
Kantareller ser jag bara på affären här uppe hos mig. Ska finnas något litet ställe i min kommun ... men var ;.)
Måste bokmärka/ kram
2012-07-27

  Skogsfen.
Är det inte underbart när man finner dessa gyllene gåvor, jag menar din gåva att skriva så fint...och naturligtvis svamplyckan. Kram/Ulla
2012-07-23

  M M Mannheim VIP
Oj då blir det att ta fram stövlarna och ge sig ut i Rimboskogen!
2012-07-18

  Linda CH VIP
En underbar avkoppling att plocka svamp! Härlig text om skogens guld.
Var själv ute häromdagen och fick ihop 1 kg! Inte dåligt i vår lilla skog.
2012-07-18

  ResenärGenomLivet VIP
Så läckert...gott att ha till vintern.
2012-07-18

    ej medlem längre
Oj, va fint du diktar! Naturmänniskans gyllne morgon....Härligt!
2012-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge