Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dagboksinlägg från en svunnen tid


Till Memoarerna (25) Ulf Lundell är ingen författare

Min svenskalärare:
- Du kan inte ta upp Ulf Lundell som ett exempel
på en författare ?

Jag:
- Varför då, han har precis skrivit "En varg söker sin flock"

Min svenskalärare:
- Du får gärna prata om Ivar Lo Johansson, Selma Lagerlöf, August Strindberg.
De är riktiga författare...

Jag:
Det är säkert bra på sitt sätt men i mina ögon lite tråkiga, men många har säkert redan pratat om dem, jag vill ta upp någon som jag tycker är bra. Dessutom har Ulf Lundell (1989) kommit ut med 7 böcker, varför är han inte författare då ?

Min Svenskalärare:
Han sjunger och målar och är inte författare till 100%

Jag:
Men bara för att han är allkonstnär och kan mer än
att bara skriva böcker hamnar han i sämre dager då ?

Min lärare: Gör som du vill ...

-----

Jag gjorde ett kanonföredrag om honom och
alla tyckte det var bra och intressant, men av min lärare
fick jag inte mer än en 3:a (Godkänt) i betyg pga att det
i hennes ögon inte var en författare jag pratade om.

Efter detta så har jag känt att betygen i Svenska är mest
som ett lotteri beroende på vad svenskaläraren har för
egna ideal och vilka egna ord i svenskan som är den korrekta
"synonymen"

Snart kommer min lärare att få min diktsamling i handen,
det ska bli intressant att se hur hon reagerar då, det var
20 år sedan som jag gick ut gymnasiet ....




Fri vers (Fri form) av Schackpoeten VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-07-30 12:47



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Den där svenskaläraren är full av skit.
2012-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Schackpoeten
Schackpoeten VIP