Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

CYBERRYMD ....

 

Jag reste mig sakta från stolen

och gick långsamt fram till Datorn

och smekte den lätt på skärmen ...

där DU bor ...

 

I BEGYNNELSEN var där ORDET ....

det var så det hela började ....

Det var DÅ när Tiden väcktes

det var då när tiden var ung

 

Ur ORDET föddes en Stjärna

den lyste mig milt om Natten ...

en natt blev det stilla Stjärnfall

och Stjärnan föll i min hand ...

 

Jag smekte den ömt till Stjärnstoft

som nu förgyller min Cyberrymd ....

Min dator skimmrar som en Stjärna

en hälsning från en avlägsen Galax ....

 

Genom detta skimmrande Stjärnstoft

sänder jag med Tankens raket

små glödande ord av Kärlek

till denna fjärran reella planet ....

 

Jag sitter där stilla om Natten

och Stjärnan lyser ren och klar

jag väntar på Livets vatten

jag väntar från Rymden ett svar ....

 

Jag iaktar spänt displayen

om någon Stjärnpost nu jag får

som kan locka fram ett leende

eller randa min kind med en tår ....

 

I BEGYNNELSEN var ORDET

Ur ORDET föddes en Stjärna ...

Den Stjärnan är DU ...!




Fri vers (Fri form) av Bo Himmelsbåge
Läst 226 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-11 16:36



Bookmark and Share


  Skogsfen.
Ord faller som stjärnfall på oss här, och man är fast. Kärlek till diktande är starkt. Bra och vackert. Kram
2012-08-11

  Siggesdotter
Så vackert och poetiskt!
2012-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge