Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rädda varandet

Var en hjälte - agera, ta alla strider, hjälp alla med inget, ingjut förtvivlan, rädda ingen.

Var en människokämpe - aktivera, låt striden välja dig, hjälp många med lite, späd på tröstlösheten, döda de svaga.

Var medelsvensson - argumentera, betala någon för att strida, hjälp några med något, sprid levebröd, rädda några.

Var likgiltig - dissociera, ge bort dina problem, mynten som tynger börsen, hjälp ingen med inget, skänk drivkraften i hat och förakt, rädda många.

Var en tyrann - observera, välj ditt enda slag med omsorg, hjälp en med allt, konstituera hopp, rädda alla.




Fri vers av Erik Nilsson Borg
Läst 235 gånger
Publicerad 2012-08-14 13:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik Nilsson Borg
Erik Nilsson Borg