Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
obeskrivligt


limerickar - ej för barn, kvinnor och präster

Jo, min morfar han kom från en sydort
och av flickor han sågs som en kronhjort,
men när han skulle spänna
på min mormor från Gränna
sa hon: "detta, det blev lite fort gjort".

En brud som var kommen från "Eken"
ansåg maken, i sängen, en blek en,
men i fjällivets brus
blev han snart nog ett ljus
och hon tände rätt ofta på veken.

Nekrolog

När från livet jag snart skall mig slita
på min gravsten ni då kan väl plita:
"Jo, han hade ett knog
till den dagen han dog,
ty han hade så svårt för att skita".




Bunden vers (Limerick) av Gunnar Nyås
Läst 481 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-08-30 13:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Nyås