Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppmaning till renlevnad


Besked från hjärtat

Jag kan höra i mitt bröst
att mitt hjärtas svaga röst
suckar djupt och klagar
- inte jämt men vissa dagar -
säger till mig: "Hör nu på!
Det kan ingalunda gå
att Du sviker mig var dag
för Ditt eget välbehag.
Glasen får Du inte fylla,
för rätt snart 3 skopor mylla
lägges då uppå Din kista.
Det är sanningen den trista.
Nej Du, viner, gott och sött
- en förmaning ganska nött -
skall Du mera sälla smaka.
Du har bara att försaka.
Upp på hojen, trampa på!
Det är bara just som så
jag Dig skänker flera dagar.
Meningslöst att Du beklagar.




Bunden vers av Gunnar Nyås
Läst 184 gånger
Publicerad 2014-05-19 14:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Nyås