Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du guldbruna eld

Du kommer runt hörnet
Du gulbruna eld
Och målar med pensel vår värld


Du kommer med vemod
Med rusk och med regn
Och borta är sommarens flärd


Du kommer med mysiga vrår i vårt tjäll
Du ger oss en känsla av ro
Vi tänder ett ljus en gråmulen kväll
När natten är sen i vårt bo


Och löven de sliter
Du bort från dess gren
Och väver en matta så skön
Som skyddar den mark
Som nyss varit grön
Då nordanvind visar sig stark


Så hämtar Du kyla och vinter och snö
Och snart är Din tid förbi
Men under Din matta
Där knoppas ett frö
Som ska bjuda oss fägring och frid.


Så slutes en cirkel
Så slutes en ring
Och vi är en bricka i detta spel
Som tackar naturen för allt vad den ger
Och vår insats är rakt ingenting.



















Bunden vers av Alva Johnsson VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-09-03 08:31



Bookmark and Share


  anits VIP
En mycket vacker höst dikt
2012-09-04

  Anna*
Härlig höstdikt med högtidskänsla =0) Applåder
2012-09-04

  Lars Hedlin
"APPLÅD" för en mästerlig text!
2012-09-04

  bittemi VIP
Vacker!
2012-09-03

  M M Mannheim VIP
Ja hur mycket försöker vi inte förstöra allt det fina som naturen oss ger. Mycket vackert skaldat?
2012-09-03

  Linda CH VIP
Underbar!
2012-09-03

  Bibbi VIP
Helt underbart ljuvlig.
2012-09-03

  Knickedick
Ja, ödmjukhet inför skapelsen och nyskapelsen

2012-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP