Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maria

När kärleken brinner
så vi kanske hinner
upptäcka det rena
där fegheten inte gör oss sena
att förstå kraften
som binder ihop

svagt och starkt
på samma gång
och du sätter avtryck i mig
lika mycket nu som för
fem år sen

men utmana ödet och säga detta
rakt ut i luften
över telefon
får mig att bli ett litet barn
utan ord

och i mitt huvud hör jag dig
som säger
\"men det var fint höra din röst\"
dessa ord är en stor tröst
när jag i natten
tänker
på vad som ingår
i en vänskap
som vår




Fri vers av Mandy Juno Quartin
Läst 523 gånger
Publicerad 2006-02-09 12:51



Bookmark and Share


  maria laakso
mycket bra! hihi gillar namnet på dikten MARIA ;)
2007-02-27

  Andreas Safer
Hejhopp, nu e jag hemma genn i mitt sthlmhem, rack för saften och bullen, det lyste verkligen upp min vardag. Kaféet är vi i förhandlingsstafiet men nu har vi sökt bdrag i alla fall, tror det blir enklare att diskutera om vi har sådör en 50 papp att backa upp orden med.

Tycker att dkten är jättebra, bra nog för att tåla lite konstruktiv krikt:

(tycker inte man ska nämna namn om det nte är nödvändgt, dom som vet vem det handlar fattar endå och de som nte vet har ngen anledning att få veta, mn uppfattning)

När kärleken brinner
så vi kanske hinner
upptäcka det rena
(där fegheten inte gör oss sena)*
att förstå kraften
som binder ihop

*tycker att denna raden irimmarför mycket, tror det blr snyggare o man provar att stryka den helt

men utmana ödet och säga detta
rakt ut
i luften
över telefon
får mig att bli
ett litet barn
utan ord
*lite lek med radbrytningar bara alltså


och i mitt huvud hör jag dig
som säger
"men det var fint höra din röst"
dessa ord
tröst*
när jag i natten
tänker
på vad som ingår
i en vänskap
som vår

*<återgen asamma knep som tdigare, inte rimma så myckat folk tror att man har skirvt dkten för rmmen, snarare än för känslorna. Menemen, allt sånt är ju tolkningsfrågor, om du inte gillar förlagen är det ju bara att gnorera:)
2006-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Mandy Juno Quartin
Mandy Juno Quartin