Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag tror det var Svenne och Lotta som sjöng den svenska översättningen om gröna små äpplen. Texten är litet svammel så där i störsat allmänhet, med en stänk av allvar i, som det gärna blir. Är jag lycklig nu? Ja, jag är lycklig nu, kär i livet självt.


Något litet om gröna små äpplen






Mina äpplen ligger kvar tills de ruttnar, sedan slänger jag dem, jag vill ju inte avvika från normen som omtalar att vi i genomsnitt per person i Sverige kastar mat för en viss summa per år.

Minns inte exakt, men jag tror det var cirka 4.000 pix, per skaft. få se nu, om man lägger ner tvåtusen som ensamstående på en månad på förnödenheter, då blir det 24.000 om året, det gör alltså 4.000 pix till hm hm hm, en sjättedel?

Som är cirka 16.66% av vad vi lägger ut på mat per person och år.
Usch, tänk det skulle räcka till att köpa en massa cigaretter som man kunde ta ut en och en ur paketet, sitta och smula sönder mellan fingrarna och sedan kasta i gräset, det är väl det som kallas för någon slags vinning?

Ja visst ja, återvinning.
Åter till kretsloppet?
Det är lustigt det där med kretskort.
Är det någon sorts bonuspoäng som samlas på det kortet när jag återför biologiska stridsmedel som tobak till naturen?

Eller är kretskort sånt man använder sig av i en lek som kallas poker?
Man sitter några ner i en krets och har det trivsamt medan pengarna försvinner ner i polarnas fickor, ens egna papperspengar alltså.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 1188 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-08 10:32



Bookmark and Share


  Sturesdotter
(bokmärke)
2012-09-11

  Sturesdotter
Ja sicket svammel! Men oj vad jag ler stort när du svamlar för du gör det på ett excellent sätt!
2012-09-11

  ULJO
TACK FÖR FIN LÄSNING
2012-09-11
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP