Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är en UNDERMÄNNISKA - jag är en ÖVERMÄNNISKA





Jag befinner mej strax under er

Jag lämnar min kropp och flyger över er

Jag har funnit mina fulla dimensioner

och slåss mot likgiltigheten och arrogansen

i denna urballade sorgliga värld

Barn svälter i detta nu ihjäl i världen,

traffickingen blomstrar och vi i den

lyckliga domnade västvärlden gäspar

och köper en 6-pack till framför en

värdelös såpa på vår 42-tums TV

För mycket EGO i världen idag,

rädsla och självupptagenhet, för lite

KÄRLEK och empati, och psykiatrin

översvämmas av folk med inre nöd

Suicid ökar bland de unga, och Breivik

LER i domstolen, kvinnorna pumpar

brösten och bleker tänderna, och blir

porrstjärnor, fittoffer med kukoffer

långt in i anus

Jag är en alien i denna galna värld,

känner inte igen mej, när jag växte upp

så fanns det solidaritet och heder

kvar i världen, och vanligt folkvett

1980 sköts Lennon, 1986 Palme,

var det startskotten till denna nya

era av perversiteter?

Jag är en undermänniska - jag är en övermänniska

jag är en potentiell supervarelse,

är ni beredda att älska mej?

Jag är här med min fulla ömhet,

jag vandrar varje dag mellan helvetet

och himmelriket

Seså, stäng av den där jävla TV-n,

sätt dej på en sten i skogen i tystnaden

och sök din SJÄL, bli den du ÄR!




Fri vers av Johan Bergstjärna
Läst 259 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-11 05:48



Bookmark and Share


  Magica VIP
Ja vi är så fel ute i världen idag, Egoism styr alltmer, bekräftelsebehovet ökar, se mig, oh se mig...Som du säger, ut i naturen och LEV, emellan varven iallafall! Bra text, viktiga ämnen!
2012-09-14

  Angeldust
Kan i ärlighetens namn oxå undra - hur har världen blivit så snedvriden.
Men här står inte tvn och går,utan hittat min sten.
Bra skrivet.





2012-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna