Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vill bevara Astrid Lindgrens minne ljust efter allt "tjafs" i media de sista dagarna och plockar fram en liten text som jag en gång skrev...


Astrid i vårt minne


Astrid, Astrid, Du vår sagotant
allt du skrev om blev intressant
Vi fick lära känna Pippi, denna omaka tjej och hennes vänner
En tjej som är ärlig och rak, som säger vad hon känner
Du kunde allas känslor fånga
All glädje du givit till så många
genom dina böcker, filmer och sånger
Även tårar har det blivit några gånger
Jag tänker på all denna smärta
som finns i Bröderna Lejonhjärta
Jag tänker på Idas sommarvisa som sjungs i vår kyrka
Tack Astrid, Dig vill vi alltid dyrka!




Bunden vers (Rim) av Gunilla Karlsson
Läst 453 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-09-16 18:20



Bookmark and Share


  ULJO
Fint skaldat om vår sagotant
2012-09-16

  poetryGirl
sant om Astrid
2012-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla Karlsson
Gunilla Karlsson