Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
god morgon på er hoppas ni sovit gott... kanske en liten tur tillbaka till 90-talet, tillbaka till min ungdom...


Identitet

Ungdomsgården höll öppet till nio, kanske till och med till tio
Det var då Terminator 2 visades på bio
Minister Friggebo föreslog allsång
En kort tid av borgerlig regering som aldrig riktigt kom igång

Vi har upplevt krig i Europa, vi har sett murar falla
Vi har levt genom varma somrar och vintrar som varit obeskrivligt kalla
Varje dag som har gått har format oss, gett oss vår identitet och gjort oss till dem vi är
En ungdomstid som man inte ens kan se med blotta ögat utan att varit där

Minns du dagen då Curt cobain blåste skallen av sig
Jag tycker du skulle titta förbi och snacka minnen med mig
Det var då som vi fick rösta för första gången i våra liv
Precis då som det kändes som om det fanns riktiga alternativ

Vi har lärt oss det som dom ville att vi skulle lära oss, och sen har vi tänkt om
Det är vår identitet, vi är vi, vi var aldrig någonsin dom
Och alla de där stunderna som vi minns har gjort oss till dom vi är
Det som vi upplevt trots allt har format oss till att bli dom här

Minns du när Jeltsin ställde sig på tanksen och ryssland föddes ur hans hand
Rabbin och Arafat, Clinton och Ira, världen vä’rmdes av hoppets brand
Just där, just då kändes det som om freden skulle vinna mark
Just där just då kändes förändringarnas makt så befriande stark

Precis som alla andra generationer sökte min sin identitet, det tog tid för mig att se
En helt ny värld öppnade sig framför oss på en skärm, och skärmens svar får mig att le
Det är vår identitet som vi sökt och kanske funnit då vi känner att vi är dom vi är
Det kändes som vi aldrig skulle bli några att räkna med, men ändå är vi här

Det finns vuxna i dag som inte ens var födda när det som vi pratar om hände
Det är märkligt hur det nya kom, hur det kändes självklart och hur allt sen plötsligt vände
Vi har nu varit vuxna så gott som halva våra liv, vi som var tonåringar då
Och det där är upplevelser som man måste ha varit med om för att kunna förstå




Fri vers av PPQ
Läst 767 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-09-20 06:44



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Tänkvärda rader som jag gillar...
2012-09-20

  kråkan VIP
..snyggt!
2012-09-20

  shiiva
helt fantastiskt underbar
Bokmärke
2012-09-20
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ